Biografie

Wat krijg je als je een aantal Nederlandse drukbezette topmuzikanten bij elkaar zet die allemaal al van echte Americana hielden voordat iemand nog wist wat die term ging inhouden? Juist: Americana Deluxe. Met binnen de gelederen de internationaal gelauwerde singersongwriters BJ Baartmans en Eric Devries, wekt een samenwerking hoge verwachtingen. Vooral omdat de beide mannen al sinds de jaren 1990 veelvuldig met z’n tweeën op een podium te vinden zijn. Daarbij ook regelmatig samen met drummer Sjoerd van Bommel en bassist Gerald van Beuningen. Onder de naam Hidden Agenda Deluxe zorgen Baartmans, Devries, van Bommel en van Beuningen met de CD Pan Alley Fever voor een alt-country feestje Deluxe! Het resultaat is een album vol afwisseling, mede door de drie lead vocalisten, elk met een geheel eigen karakter en ook nog eens perfect bij elkaar passend. Twaalf originelen van de hand van Baartmans, Devries of van Bommel en één pracht van een cover. Op de plaat en vaak ook ‘live’ nog versterkt met Hammond organist Rob Geboers.

frontHADIn April 2016 verscheen debuut cd ‘Pan Alley Fever’ op label Continental Record Services. Hidden Agenda Deluxe werd in de recensies direct vergeleken met veelal Amerikaanse grootheden als The Band, The Allman Brothers, Crosby Stills Nash and Young en anderen. Met drie zangers in de gelederen geen vreemde vergelijking. In vrijwel iedere recensie werd de band geroemd door hun muzikaal vakmanschap en vooral ook eigen materiaal. Niet voor niets heeft HAD met de heren Baartmans en Devries twee van Nederlands meest vooraanstaande songwriters in het genre te maken. Ook in het buitenland valt de CD ‘Pan Alley Fever’ op. Wat volgt is een tour door Italië samen met zangeres / singersongwriter Carter Sampson uit Oklahoma, US. De band staat op festivals als Buscadero Day (o.a. Lucinda Williams, Suzanne Vega) en Accadia Blues.

Naar aanleiding van de samenwerking met Carter Sampson onstaat al tijdens de tournee door Italië het plan samen een CD op te nemen voor een tournee door Nederland aan het eind van 2016. HAD+CS-CDResultaat is het aller-eerste Trans-atlantische Kerst album ‘Christmas from Amsterdam to Oklahoma’ (CRS Song City CD).
Ook hier zijn alle recensies lovend. Sterker, menigeen, ook zij die niet van Kerst houden, prijzen het album als misschien wel de beste Kerstplaat van 2016. En dat de CD eigenlijk het hele jaar door gedraaid zou kunnen worden. Zowel Sampson als Baartmans en Devries leveren hun bijdrage met een eigen origineel kerst-lied.


BJ Baartmans (foto Gijs Jacobs)

BJ Baartmans (foto Gijs Jacobs)

BJ Baartmans is een van Nederland’s meest veelzijdige gitaristen maar vooral ook singer-songwriter met een oeuvre van een elftal solo albums. Daarnaast is Baartmans producer en begeleider van vele Americana artiesten o.a. David Corley, Iain Matthews, Jeff Finlin en Shannon Lyon. Baartmans maakte furore met Rootsband Bengels om vervolgens een indrukwekkende carrière als singer songwriter op te bouwen in ’t Nederlands én in het Engels. Multi-instrumentalist.


Eric Devries (foto Gijs Jacobs)

Eric Devries (foto Gijs Jacobs)

Eric Devries is een van Nederland’s meest gerespecteerde singer-songwriters in het genre met inmiddels drie uitgebrachte solo CD’s die in recensies steevast van internationale klasse genoemd worden. Devries was frontman van Amsterdamse The Big Easy en debuteerde met solo CD in 2004, tourde solo in de V.S, speelde in Singersongwriter Collectief ‘Songwriters United’. Zijn jongste solo CD ‘Close to Home’ verscheen in 2014.


 

Sjoerd van Bommel (foto Gijs Jacobs)

Sjoerd van Bommel (foto Gijs Jacobs)

Sjoerd van Bommel is vooral als drummer veel geroemd maar werd tevens bekend als helft van het duo Vandeven & VanBommel waarbij hij ook als vocalist van zich liet horen. Hij speelde verder met o.a. Jango Edwards, Frederique Spigt en David Corley. Veel gevraagd studiomuzikant maar bovenal een podiumdier pur sang.


 

Gerald van Beuningen (foto Gijs Jacobs)

Gerald van Beuningen (foto Gijs Jacobs)

Gerald van Beuningen speelde basgitaar bij het roemruchte Nancy Works on Payday en onder meer bij JW Roy, Ongenode Gaste, Clemens Vandeven en bluesgitarist Loek Schrievers.

 


 

 

Album Pan Alley Fever verschijnt in april 2016 op Continental Record Services

Hidden Agenda Deluxe is te boeken via road@continental.nl of info@hiddenagendadeluxe.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *