Recensie Angels In The Snow Alt.country.be

Yohoo!
HIDDEN AGENDA DELUXE & OH SUSANNA “Angels In The Snow, A Christmas Album” (Continental Song City)

(4****)

Met “Christmas From Amsterdam To Oklahoma” wisten bovenburen BJ Baartmans, Eric Devries, Sjoerd van Bommel en Gerald van Beuningen ons geflankeerd door nachtegaaltje Carter Sampson ondertussen zo’n jaar of twee geleden vrijwel probleemloos te vloeren. An sich niks speciaals mocht het daarbij niet hebben gegaan om een volbloed kerstplaat. Regelmatige bezoekers van deze pagina’s weten, dat wij daar doorgaans niet zo hoog mee oplopen. (Al zou je dat dit jaar misschien niet zeggen…) Voor de najaarsvlijt van het Nederlandse antwoord op acts als The Band en Little Feat maakten we echter maar wat graag een uitzondering. En dat doen we hier en nu zelfs met nog meer plezier nog eens opnieuw.

Met “Angels In The Snow” pikken Baartmans en Devries en co de draad immers gewoon terug op waar ze hem eind 2016 lieten liggen. Met als gast ditmaal de sympathieke Canadese Suzie Ungerleider, u allicht beter bekend onder haar alias Oh Susanna. Met haar trekken de heren de volgende weken uitgebreid op (kerst)pad. Met als amuse nu alvast het genoemde nieuwe album. Daarop werken ze zich samen doorheen liedjes van The Band (“Christmas Must Be Tonight”), Joni Mitchell (“The River”), Lyle Lovett (“The Girl With The Holiday Smile” en “Christmas Morning”), wijlen Townes Van Zandt (een werkelijk oorstrelend mooie lezing van “Snowing On Raton”) en Steve Earle (“Christmas Time In Washington”) en een aantal eigen nummers. Tot die laatste categorie behoren het zonderling funky aandoende “A Good Story” van van Bommel, de heerlijk soulvolle sleper “Wee Hour Mood” van Baartmans, Eric Devries’ ballad “Angels In The Snow” en Ungerleiders als een soort rootsy uitvoering van Marilyn Monroe neergelegde “After The Holiday”.

Zo wordt Kerstmis inderdaad the most wonderful time of the year. Zelfs voor oude bromberen als deze jongen hier…

Hidden Agenda Deluxe (CRS)

http://www.ctrlaltcountry.be/

Dit bericht is geplaatst in CD, review met de tags , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *