Recensie op Blues Magazine!!

Hidden Agenda Deluxe feat. Oh Susanna – Angels in the Snow
Format : CD
Label : Continental Song City – Continental Record Services
Releasedatum: 23 november 2018

Tekst: Gerrit Schinkel

Zodra Sinterklaas zijn hielen heeft gelicht en afgelost wordt door de Kerstman, worden we weer ‘bestookt’ met kerstliedjes. Je kunt niet door een winkelcentrum lopen of plat gedraaide songs van Wham, Mariah Carey, Band Aid, Celine Dion, Bing Crosby, Chris Rea en Jona Lewie tetteren uit de speakers. Sommige radiostations kun je beter negeren als je niet van kerstmuziek houdt.

Maar elk jaar verschijnen er toch ook kerstalbums die niet de weg van de minste weerstand volgen en soms verrassen. Tot die laatste categorie hoort het vorige maand uitgekomen ‘Angels in the Snow’ van de americanaband Hidden Agenda Deluxe. BJ Baartmans en de zijnen maakten in 2017 voor de eerste keer een speciale kerstplaat. Op dat album, ‘Christmas from Amsterdam to Oklahoma’, kreeg de band vocale assistentie van de Amerikaanse zangeres Carter Sampson. Vorig jaar maakte Hidden Agenda Deluxe een kersttour met de Engelse zangeres Danni Nicolls.

En dit jaar is het weer raak en weer een kerstalbum. Met ook nu weer een uitstekende gastzangeres, de Canadese singer-songwriter Suzie Ungerleider, beter bekend als Oh Susanna. Op ‘Angels in the Snow’ staan zeven covers en drie eigen nummers. Het album opent met een lekker slepende versie van Robbie Robertson’s Christmas Must Be Tonight van het album ‘Islands’ van The Band uit 1977. Suzie’s heldere zang is daarna te horen in het van het legendarische album Blue uit 1971 van Joni Mitchell afkomstige The River.
Van Lyle Lovett zijn twee covers opgenomen, het jazzy The girl with the Holiday Smile en de ballad Christmas Morning. Een mooie hammond- en gitaarsolo horen we in het funky door drummer Sjoerd van Bommel geschreven A Good Story. Heerlijk soulvol is BJ Baartmans Wee Hour Mood. Suzie zingt heerlijk helder naast de subtiele begeleiding en backing vocals in het prijskaartje van het album, Christmas Time in Washington, de verpletterend mooie protestsong van Steve Earle uit 1997.
Angels in the Snow is een ballad geschreven en gezongen door gitarist Eric Devries. Suzie nam met pianist Michael Johnson After the holidays op, dat vorige maand op haar uitgebrachte EP ‘Decemberly’ staat. Dit nummer is nu het lekker ontspannen gezongen slotnummer van Angels in the Snow’, met nu de subtiele begeleiding van Hidden Agenda Deluxe.

Conclusie:
Het is nog maar zeer de vraag of we dit jaar een witte Kerst hebben. Maar met of zonder sneeuw, met deze prachtplaat kan de kerst niet meer stuk. Ik kan haast niet wachten tot volgend jaar in de hoop dat Hidden Agenda Deluxe dan weer een kerstplaat maakt. Met uiteraard een nieuw kerstnachtegaaltje.

Dit bericht is geplaatst in CD, review met de tags , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *