Recensie door René Leverink

Witte kerst in Raton

Twee jaar geleden trok, als een soort geheim muzikaal genootschap, het instant americana collectief Hidden Agenda Deluxe door het land. Vier door de wol geverfde Nederlandse rootsmuzikanten hadden zich met de Amerikaanse zangeres Carter Sampson verenigd voor een smaakvolle kersttournee. Daarvóór hadden BJ Baartmans, Eric Devries, Sjoerd van Bommel en Gerald van Beuningen al een voorschot genomen met Pan Alley Fever. En als kerstgratificatie verscheen in 2016 Christmas from Amsterdam. Ook met Carter Sampson dus. De samenwerking met een Amerikaanse zangeres beviel kennelijk goed. Er is wéér een kerstalbum, Angels in the Snow, en deze keer is Oh Susanna de (OK, Canadese) gastvocaliste van dienst. Naast een paar geslaagde eigen nummers staan er schitterende covers op dit album, onder meer van The Band, Joni Mitchell, Lyle Lovett, Steve Earle en Townes van Zandt – zie en hoor de fraaie video hieronder van diens Snowin’ on Raton.

Dit is de niet langer verborgen agenda van de Hidden Agenda Deluxe & Oh Susanna kerstshow:
15 dec: Wageningen – Junushof
16 dec: Hengelo – Cactus
17 dec: Eindhoven – Meneer Frits
18 dec: ’s Hertoghenbosch – Blueroomsessions Verkadefabriek
20 dec: Terheijden – Puur Wit
21 dec: Nijmegen – Club Trianon
22 dec: Leusden – In The Woods

Dit bericht is geplaatst in CD, review met de tags , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *