En nog een recensie.. Johnnysgarden.nl

Ditmaal schreef Rein van den Berg voor www.Johnnysgarden:..

Hidden Agenda Deluxe and Carter Sampson: Christmas from Amsterdam to Oklahoma

HAD+CS-CD Aangezien ik bij ontvangst van dit album niet kerstrijp was hikte ik enigszins aan tegen de gemaakte songkeuze. Beetje klef allemaal. Echter, naarmate kerst dichterbij kwam raakte ik vanzelf in de gemoedstoestand die zo kenmerkend is voor deze periode. Een periode waarin we bij elkaar op de bank kruipen, genieten van warme chocolademelk, kerstkransjes en een matige Nederlandse komedie op de buis. De kerstgedachte stak de kop op, en het moet gezegd worden: dit is gewoonweg een immens leuke kerstplaat geworden. Wat veel muziek- en americanaliefhebbers al hadden onderkend blijkt andermaal op deze gelegenheidsplaat: Carter Sampson beschikt over een prachtige zangstem. De complete setting plaatst de muziekstijl ergens als een vriendelijke jazzy nuance van americana. Geheel volgens de tijd van het jaar zijn de scherpe randjes weggevijld. Familie en liefdevolle gedachten rollen naar de voorgrond. Hoe halen ze het in hun hoofd om Driving Home For Christmas uit te voeren, was weliswaar mijn eerste gedachte. Dat is toch enkel mogelijk in de uitvoering van Chris Rea? Onzin blijkt na beluistering. De mannen van Hidden Agenda Deluxe kennen het klappen van de zweep. Ze doen in hun uitvoering allerminst onder voor het origineel. Hetzelfde geldt voor I Shall Be Released. Uiteindelijk blèr je het nummer luidkeels mee. Dit is geen tijd voor vlijmscherpe analyses. Dit is de tijd om elkaar stevig beet te pakken, en te zeggen dat je van hem of haar houdt.

De overige nummers zijn minder voorspelbaar, en minstens zo goed gekozen. Hard Candy Christmas (geschreven door ene Carol Hall) kende ik niet, maar is momenteel uitgegroeid tot mijn persoonlijke favoriet. Wat een klassenummer, en wat een pracht uitvoering. Dolly Parton mag hier wat mij betreft een puntje aan zuigen. Wapper al dat opgeklopte decorum weg, en beperk je tot de essentie is de boodschap van het nummer. Leef en laat leven. Naast de cover-nummers vind je een aantal zelfgeschreven titels. Vooral het door Eric Devries geschreven Christmas Eve in Amsterdam spreekt mij enorm aan. Wanneer je net als ik nog niet in de stemming bent, en de buitenwereld geeft daar met regelmaat alle redenen toe, dan raad ik je aan deze plaat op te zetten. Binnen no-time voel je al het goede in jezelf naar boven komen. En dat is een fijn gevoel. Ondanks mijn aanvankelijke voorbehoud blijkt deze kerstplaat een uiterst genietbare voltreffer. Nog even snel in huis halen voor onder de boom.

Dit bericht is geplaatst in CD, review met de tags , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *